13 Mayıs 2013 Pazartesi

Arzu Aslan Kesimer


Koç'ta bir ilki başardı

Tat Konserve'nin başına ilk defa bir kadın yönetici geldi.
Haber : Asım Aslan / 20 Kasım 2011 Pazar
Önce bankacıydı, sonra hırdavatçı oldu. Bu işi 17 yıl yaptıktan sonra şimdi de bir gıda şirketinin, hem de Türkiye’nin ulusal ve uluslararası arenadaki en güçlü markalarından birinin başına geldi.
Arzu Aslan Kesimer’in kariyer yolculuğu ilginç. Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirip Boğaziçi Üniversitesi’nde de ekonomi yüksek lisans programını tamamladıktan sonra bir bankada iki yıl çalışıyor. Sonra bankacılığın kendisine göre olmadığını karar veriyor olsa gerek ki, hiç ilgisi olmayan bir alana hırdavat perakendeciliğine geçiş yapıyor.
Koç Grubu’nun bu alandaki güçlü markası Koçtaş’a 1994 yılında giriyor. CV’sinde Koçtaş’ın büyüme ve markalaşma sürecinde önemli bir rol oynadığı özellikle vurgulandığına göre, Koçtaş’ın neredeyse organize perakende hikayesini başından bugüne taşıyor yani.
1998-2007 yılları arasında pazarlama müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2007’de Koçtaş’ın pazarlama ve mağaza planlama direktörlüğünü yürütüyor. 2010 yılından bu yana da kategori yönetimi, pazarlama, merchandising, satın alma ve mağaza açılışlarından sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürütürken, holding bir anda ona “Gel Tat Konserve’nin başına geç” diyor.
Tabii ki verilen görev yapılacak. Hem de Koç Holding bünyesindeki üretim ve pazarlama şirketlerinde genel müdürlük elde eden ilk kadın yönetici olarak… Takdire şayan bir başarı. Kesimer, Tat Konserve Sanayi’nin çatısı altında bulunan Tat, SEK, Maret ve Pastavilla markalarından sorumlu olacak. Umarım Koç’un board’una gidebilen ilk kadın profesyonel olmayı da başarır. Darısı Koç’taki diğer kadın yöneticilerin başına. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder